Intellego Technologies AB (publ) (”Intellego” eller ”Bolaget”) tecknar samarbetsavtal med det kinesiska UV-företaget Foshan Comwin Light & Electricity Co (”Comwin”). Inom ramen för samarbetet åtar sig Comwin att lägga orders på Intellegos produkter till ett värde av minst 6 miljoner USD. Samtidigt åtar sig Intellego att hjälpa Comwin att expandera på de marknader där Intellego är aktiva.

Enligt samarbetsavtalet som Intellego och Comwin nu ingår, åtar Comwin sig att köpa Intellegos produkter för minst 6 miljoner USD. Samtidigt ska Intellego hjälpa Comwin att ta sig in på den europeiska marknaden, exempelvis genom att Intellegos dotterbolaget Daro kan använda lamporna från Comwin i sitt sortiment.

Enligt avtalet har Comwin som intention att börja sälja Intellegos produkter inom tre månader till främst härdnings- och vattenreningssegmenten. Volymerna förväntas vara stigande med tiden.

– Vi är glada för samarbetet med Cowin och ser fram emot att expandera försäljningen i Kina samtidigt som vi undersöker synergierna på befintliga marknader utanför Asien, säger Claes Lindahl, vd på Intellego Technologies.

Företaget Comwin har 300 anställda och omsätter omkring 500 miljoner SEK. De är en stor aktör inom UV-lampor och UV-utrustning i Kina.