Intellego Technologies AB (publ) ("Intellego" eller "företaget") tecknar nu ett avtal med det sydkoreanska företaget WooJungBio ("WJB"), som är en ledande inom bioteknik och FoU. Avtalet, som är exklusivt för Intellego Standard UVC-dosimetrar för Health Care-segmentet, löper inledningsvis i ett år och garanterar ett ordervärde på minst 50 000 EUR. Avtalet är det första distributionsavtalet som Intellego tecknar i Sydkorea.

Det sydkoreanska bioteknik och FoU företaget WooJungBio är ledande inom utveckling och produktion av bioteknik och icke-kliniska CRO-tjänster. De kommer nu att marknadsföra och sälja Intellego Standard UVC dosimetrar i Sydkorea och erhåller exklusivitet för dessa. Intellego är fritt att sälja och teckna avtal med andra distributörer angående andra UV -produkter, inklusive konsumentprodukter och andra industriprodukter som Intellego har i lager eller håller på att utveckla.

– Avtalet i Sydkorea visar styrkan i vårt produktutbud, vi tar stora kliv in på helt nya marknader och i snabb takt. UVC desinfektionsmarknaden för Health Care-segmentet i Sydkorea är i ett tidigt stadie och vi ser fram emot att utveckla marknaden tillsammans med WooJungBio. Avtalet bekräftar också vår långsiktiga investering i Asien, där vi också ser ett ökat intresse för Intellegos produkter utanför segmentet Health Care, säger Claes Lindahl, vd för Intellego Technologies.

Avtalet garanterar Intellego EUR 50 000 under avtalets 12 månader, försäljningsprognosen som WooJungBio utfäster är dock EUR 100 000 för avtalsperioden och för det nästkommande året är deras försäljningsprognos EUR 150 000.

Om Intellego Technologies UVC dosimetrar
UVC dosimetrar används bland annat av hälso- och sjukvården för att indikera att ytor har utsatts för tillräcklig energi i form av ultraviolett ljus för att desinfektera bakterier, virus och sporer. Dosimetern, när den utsatts för ultraviolett ljus, ändrar färg, vilket ger användarna ett enkelt, effektivt och snabbt verktyg för att indikera tillräcklig desinfektion.